RECEPTY

Brynzové pagáče

Brynzové pagáče

Křupavé slané pagáčky z brynzového těsta.

recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky,Chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brynza250gramů
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé42gramů
mléko100mililitrů
mouka polohrubá500gramů
máslo250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl1čajová lžička
vaječný žloutek2kusy
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mléko 100 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka polohrubá 500 gramů  máslo 250 gramů  brynza 250 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, brynzu, žloutky, smetanu a sůl.

3. 

Přidáme vzešlý kvásek.

4. 

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

5. 

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka. Těsto je vláčné, lepí se.

6. 

vejce slepičí 1 kus

Kolečka necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme vejcem a na plechu s pečicím papírem pečeme 15 minut při 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie