Šátečky s medvědím česnekem
Skvělé slané chuťovky s balkánským sýrem a medvědím česnekem.
recept,fotorecept,česnek medvědí,sýr Feta,Slané chuťovky,Chuťovky,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
sýr Ementál | 100 | gramů | |
sýr Feta | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek medvědí | 100 | gramů |
Recept
1.
droždí čerstvé 20 gramů • mléko 250 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka hladká 500 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
4.
sýr Ementál 100 gramů • sýr Feta 200 gramů
K česneku přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a rozdrobený balkánský sýr.
5.
Těsto rozválíme, nakrájíme na větší čtverce. Do každého čtverce dáme polévkovou lžíci nádivky. Zavřeme. Šátečky přendáme na plech s pečicím papírem.
6.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!