RECEPTY

Jablečná žemlovka z toastového chleba

Jablečná žemlovka z toastového chleba

recept,fotorecept,chléb toastový,jablka,jablka,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

chléb toastový720gramů
cukr moučkový12polévkových lžic
jablka600gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
máslo-
rozinky100gramů
tvaroh jemný hrudkový500gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

máslo

Pekáč vymažeme máslem.

2. 

chléb toastový 720 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Do pekáče vložíme 8 ks toastového chleba a posypeme cukrem.

3. 

jablka 300 gramů

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Rovnoměrně je rozložíme na první vrstvu chleba. Přikryjeme druhou vrstvou chleba.

4. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů  cukr moučkový 4 polévkové lžíce  rozinky 100 gramů

Tvaroh smícháme s cukrem a umytými rozinkami.

5. 

Tvaroh rozložíme na druhou vrstvu chleba.

6. 

cukr moučkový 2 polévkové lžíce  jablka 300 gramů

Přikryjeme třetí vrstvou chleba, posypeme cukrem a opět rozložíme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Zakryjeme čtvrtou vrstvou chleba.

7. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce  vaječný žloutek 4 kusy

V mléce rozmícháme cukr a žloutky.

8. 

Obsah pekáče zalijeme nálevem. Pekáč zakryjeme.

9. 

Pečeme 30 min. při teplotě 200 °C.

10. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh a zamícháme do něj cukr.

11. 

Sníh natřeme na upečenou žemlovku.

12. 

10 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie