Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem
Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.
recept,fotorecept,brambory,čočka červená,česnek medvědí,Omáčky a prívarky,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Omáčky a prívarky
Ingredience
Ingredience
Karbanátky recept | - | ||
Karbanátky z červeného zelí recept | - | ||
Kofty z červené řepy recept | - | ||
Zelné kofty recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 15 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 600 | mililitrů | |
česnek medvědí | 100 | gramů | |
čočka červená | 150 | gramů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • voda 600 mililitrů • čočka červená 150 gramů • sůl 1 čajová lžička • kmín mletá ½ čajové lžičky
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přidáme propláchnutou čočku. Přisypeme sůl, pepř a kmín. Uvaříme doměkka.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • mouka hladká 15 gramů
Do uvařené omáčky přilijeme mléko s rozmíchanou hladkou moukou. Převaříme a vmícháme medvědí česnek.
4.
Zelné kofty recept • Kofty z červené řepy recept • Karbanátky z červeného zelí recept • Karbanátky recept
Prívarok je velmi chutný se zeleninovými nebo masovými karbanátky.
Dobrou chuť!