RECEPTY

Tofu v čočkové omáčce

Tofu v čočkové omáčce

Recept na sterilovanou čočku a tofu v husté sladko-kyselé omáčce s rajčaty. Jednoduché a velmi chutná i dětem. Hodí se téměř ke každé příloze.

recept,fotorecept,tofu bílé,rajský protlak,čočka sterilovaná,rajčata sterilizované,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Vietnamská kuchyně

Bezmasá jídla

Vietnamská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření římský kmín mletý - jeera1čajová lžička
bobkový list2kusy
cibule250gramů
cukr krystalový1polévková lžíce
mouka polohrubá2polévkové lžíce
olej řepkový3polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
rajský protlak400mililitrů
rajčata sterilizované400gramů
sůl½čajové lžičky
tofu bílé500gramů
voda300mililitrů
čočka sterilovaná400gramů

 

Recept

1. 

tofu bílé 500 gramů

Tofu nakrájíme na kostičky a mírně osmahneme z každé strany.

2. 

cibule 250 gramů  olej řepkový 3 polévkové lžíce  bobkový list 2 kusy  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera 1 čajová lžička

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme do zesklovatění na oleji. Dochutíme pepřem.

3. 

mouka polohrubá 2 polévkové lžíce  voda 300 mililitrů

Cibuli poprášíme moukou a dobře promícháme. Podlijeme trochou vody, aby nám vznikla řídká kaše.

4. 

rajský protlak 400 mililitrů  rajčata sterilizované 400 gramů  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Postupně vmícháme rajčatový protlak a nadrobno nasekaná sterilizovaná rajčata.

5. 

čočka sterilovaná 400 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Čočku vyklopíme z konzervy do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom čočku přidáme do omáčky.

6. 

Do hotové omáčky přidáme orestované kousky tofu.

7. 

Spolu povaříme 10 minut za stálého míchání.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie