Tofu v čočkové omáčce
Recept na sterilovanou čočku a tofu v husté sladko-kyselé omáčce s rajčaty. Jednoduché a velmi chutná i dětem. Hodí se téměř ke každé příloze.
recept,fotorecept,tofu bílé,rajský protlak,čočka sterilovaná,rajčata sterilizované,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Vietnamská kuchyně
Bezmasá jídla
Vietnamská kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Bezlaktózové Veganské recepty Vegetariánské recepty Vietnamská kuchyně Asijská kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | 1 | čajová lžička | |
bobkový list | 2 | kusy | |
cibule | 250 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 2 | polévkové lžíce | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
rajský protlak | 400 | mililitrů | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 500 | gramů | |
voda | 300 | mililitrů | |
čočka sterilovaná | 400 | gramů |
Recept
2.
cibule 250 gramů • olej řepkový 3 polévkové lžíce • bobkový list 2 kusy • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera 1 čajová lžička
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme do zesklovatění na oleji. Dochutíme pepřem.
3.
mouka polohrubá 2 polévkové lžíce • voda 300 mililitrů
Cibuli poprášíme moukou a dobře promícháme. Podlijeme trochou vody, aby nám vznikla řídká kaše.
4.
rajský protlak 400 mililitrů • rajčata sterilizované 400 gramů • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Postupně vmícháme rajčatový protlak a nadrobno nasekaná sterilizovaná rajčata.
5.
čočka sterilovaná 400 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Čočku vyklopíme z konzervy do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom čočku přidáme do omáčky.
6.
Do hotové omáčky přidáme orestované kousky tofu.
7.
Spolu povaříme 10 minut za stálého míchání.
Dobrou chuť!