RECEPTY

Těstoviny s liškami a lososem

Těstoviny s liškami a lososem

Vynikající těstoviny s liškami, smetanou a kousky uzeného lososa. Hrst lístků čerstvé máty dodává tomuto jídlu letní lehkost a svěžest.

recept,fotorecept,těstoviny - Fusilli (spirály),houby lišky,losos uzený,máta,Těstoviny,Recepty italské kuchyně

Těstoviny

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
houby lišky150gramů
losos uzený50gramů
máta5lístků
olej řepkový3polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
sýr Parmezán20gramů
těstoviny - Fusilli (spirály)160gramů
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

těstoviny - Fusilli (spirály) 160 gramů

Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.

2. 

houby lišky 150 gramů

Houby očistíme, umyjeme a nakrájíme.

3. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky

Na oleji osmažíme houby a dochutíme.

4. 

česnek 1 stroužek

Přidáme nakrájený stroužek česneku a ještě chvíli smažíme, dokud česnek nezačne chytat barvu. Pozor, aby nezačal moc hnědnout.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů

Přilejeme smetanu.

6. 

losos uzený 50 gramů

Přidáme na plátky nakrájeného lososa.

7. 

sýr Parmezán 20 gramů

Přidáme strouhaný sýr a půl deci slané vody z vaření těstovin. Omáčku částečně zredukujeme varem.

8. 

máta 5 lístků

Do omáčky natrháme pár lístků máty.

9. 

Přidáme hotové těstoviny, spolu dobře prohřejeme a promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie