Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem
Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.
recept,fotorecept,hovězí plec,brambory nové,tykev,Hovězí maso,Omáčky a prívarky
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
smetana kyselá ( 10 % tuku ) | 200 | gramů | |
brambory nové | 400 | gramů | |
cibule | 130 | gramů | |
hovězí plec | 500 | gramů | |
kmín mletá | ¼ | čajové lžičky | |
kopr | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
tykev | 900 | gramů | |
voda | 600 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
3.
sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička
Maso přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín a papriku.
5.
... a pod pokličkou, za občasného promíchání, pomalu dusíme 1,5 hodiny.
7.
Nakrájíme na malé kostičky.
8.
cibule 50 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
9.
voda 250 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme brambory, přilijeme vodu, osolíme a vaříme 10 minut.
11.
... a nahrubo nastrouháme.
12.
sůl ½ čajové lžičky
Dýni smícháme s bramborami, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.
13.
smetana kyselá ( 10 % tuku ) 200 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • mouka hladká 20 gramů
Smetanu smícháme s mlékem a moukou.
14.
Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a provaříme.
Dobrou chuť!