RECEPTY

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

recept,fotorecept,hovězí plec,brambory nové,tykev,Hovězí maso,Omáčky a prívarky

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )200gramů
brambory nové400gramů
cibule130gramů
hovězí plec500gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
kopr-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
mouka hladká20gramů
máslo40gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1.5čajové lžičky
tykev900gramů
voda600mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

2. 

hovězí plec 500 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na menší kostky.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Maso přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín a papriku.

4. 

voda 350 mililitrů

Podlejeme vodou...

5. 

... a pod pokličkou, za občasného promíchání, pomalu dusíme 1,5 hodiny.

6. 

brambory nové 400 gramů

Brambory omyjeme a zlehka nožem oškrábeme.

7. 

Nakrájíme na malé kostičky.

8. 

cibule 50 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

9. 

voda 250 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

K cibuli přidáme brambory, přilijeme vodu, osolíme a vaříme 10 minut.

10. 

tykev 900 gramů

Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky...

11. 

... a nahrubo nastrouháme.

12. 

sůl ½ čajové lžičky

Dýni smícháme s bramborami, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Občas promícháme.

13. 

smetana kyselá ( 10 % tuku ) 200 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů  mouka hladká 20 gramů

Smetanu smícháme s mlékem a moukou.

14. 

Zavářku vmícháme do zahuštěné omáčky a provaříme.

15. 

máslo 40 gramů

Odstavíme z ohřevu, vmícháme máslo...

16. 

kopr

... a podle chuti nasekaný kopr.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie