RECEPTY

Brownie dort s ovocem

Brownie dort s ovocem

Fantasticky dobrý čokoládový dort s nádivkou z mascarpone a drobného ovoce. Vyzkoušet ho se rozhodně vyplatí!

recept,fotorecept,kakao - prášek,kakao - prášek,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone, zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce )250gramů
bílá čokoláda 70gramů
cukr krystalový160gramů
cukr moučkový120gramů
kakao - prášek6polévkových lžic
kakao - prášek30gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mascarpone250gramů
mléko40mililitrů
mouka hladká140gramů
máslo180gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
čokoláda 70%200gramů

 

Recept

1. 

čokoláda 70% 100 gramů

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.

2. 

máslo 90 gramů  cukr krystalový 80 gramů

Vmícháme máslo a cukr.

3. 

mouka hladká 70 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky  kakao - prášek 3 polévkové lžíce

V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a solí.

4. 

vejce slepičí 2 kusy

Do roztopené vlažné čokolády s máslem přidáme vejce a postupně zapracujeme sypkou směs.

5. 

mléko 20 mililitrů

Přidáme mléko a pořádně promícháme.

6. 

Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme 30 minut na 180 °C.

7. 

čokoláda 70% 100 gramů  máslo 90 gramů  cukr krystalový 80 gramů  mouka hladká 70 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky  kakao - prášek 3 polévkové lžíce  vejce slepičí 2 kusy  mléko 20 mililitrů

Celý postup znovu zopakujeme a připravíme si druhý korpus.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr moučkový 120 gramů  kakao - prášek 30 gramů

Krém si připravíme vyšleháním smetany ke šlehání, přidáme kakao a cukr. Promícháme.

9. 

mascarpone 250 gramů

Do krému zapracujeme mascarpone a krátce prošleháme.

10. 

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 250 gramů

Na vychlazený korpus natřeme část krému a poklademe drobné ovoce.

11. 

Zakryjeme druhým korpusem a rozetřeme, i po bocích, zbytek krému.

12. 

bílá čokoláda  70 gramů

Dort můžeme ozdobit drobným ovocem nebo najemno nastrouhanou bílou čokoládou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie