RECEPTY

Strouhaný tvarohový koláč s jablky

Strouhaný tvarohový koláč s jablky

Strouhané koláče jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento s tvarohem a jablky, je opravdu výborný!

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,jablka,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový220gramů
jablka750gramů
kakao - prášek20gramů
kypřicí prášek do pečiva1balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
mouka hladká450gramů
máslo250gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)30mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný hrudkový500gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. 

mouka hladká 450 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení  máslo 250 gramů  kakao - prášek 20 gramů

Do mísy nasypeme mouku, kakao a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo. Začneme zpracovávat těsto...

2. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 30 mililitrů

...přilijeme do něj smetanu a prohněteme.

3. 

Vypracované těsto zformujeme a uložíme do chladu na půl hodinu.

4. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka  cukr moučkový 60 gramů

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr.

5. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů  vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 160 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Do mísy vložíme tvaroh, vaječné žloutky, cukr a mléko.

6. 

Dobře rozmícháme a nakonec zlehka zašleháme sníh z bílků.

7. 

jablka 750 gramů

Jablka umyjeme a oloupeme.

8. 

Těsto rozdělíme na 2 poloviny.

9. 

Jednu polovinu těsta nahrubo nastrouháme na plech vyložený pečicím papírem.

10. 

Na těsto rovnoměrně rozlijeme tvarohovou náplň.

11. 

Na náplň nastrouháme nahrubo jablka a na jablka druhou polovinu těsta.

12. 

Pečeme 30 minut při teplotě 170-180 °C. Vyjmeme z trouby a posypeme prosátým práškovým cukrem.

13. 

Vychladnutý nakrájíme na kostky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie