Pečená jablka v listovém těstě
Rychlá, sladká chuťovka, která ihned zmizí z talířů.
recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr třtinový | - | ||
džem ovocný | - | ||
jablka | 6 | ||
ořechy vlašské | - | ||
skořice mletá | - | ||
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
... překrojíme na poloviny a odstraníme jádřince.
3.
Jablka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a skořicí.
4.
Pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Necháme vychladnout a do každého jablka vložíme trochu džemu.
5.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus • ořechy vlašské
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme a položíme na plech tak, aby byla na něm polovina těsta. Na část těsta na plechu poklademe jablka. Zakryjeme druhou polovinou cesta, kterou jemně natáhneme a jemně kolem jablek přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými ořechy.
6.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!