Hovězí koložvárské zelí
Oblíbená prokládáné zelí s mletým hovězím masem s rýží, hovězí klobásou, zalité smetanou. Je to skutečně pochoutka!
recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,klobása hovězí,rýže kulatozrnná,zelí kvašené,Hovězí maso,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 | gramů | |
hovězí maso - kýta | 1200 | gramů | |
klobása hovězí | 350 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
rýže kulatozrnná | 350 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 | mililitrů | |
sádlo | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | - | ||
zelí kvašené | 2 | kilogramy |
Recept
2.
... a umeleme.
3.
cibule 300 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.
5.
... a chvíli ji osmažíme na cibuli.
6.
rýže kulatozrnná 350 gramů • voda • sůl
Rýži propláchneme, vložíme do hrnce, přidáme sůl, přilijeme vodu...
7.
... a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout.
8.
Rýži smícháme s masem.
10.
sádlo 2 polévkové lžíce
Pekáč vymažeme a rozložíme do něj polovinu zelí a polovinu klobásy s cibulí.
12.
Rozložíme druhou polovinu klobásy s cibulí...
13.
... a zakryjeme zelím.
14.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky
Smetanu smícháme s mlékem, kořením a solí.
15.
Směsí zalijeme zelí.
16.
Zakryjeme a pečeme při teplotě 180 °C 50 minut. Potom odkryjeme a 15-20 minut zapečeme.
Dobrou chuť!