RECEPTY

Babiččiny malinové koblihy

Babiččiny malinové koblihy

Nadýchané masopustní koblihy plněné malinovým džemem.

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka hladká,rum,Sladká jídla,Masopust

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
cukr moučkový50gramů
cukr moučkový-
droždí čerstvé42gramů
džem malinový-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%450mililitrů
mouka hladká½čajové lžičky
mouka hladká750gramů
mouka hladká-
máslo1čajová lžička
olej řepkový-
rum5polévkových lžic
sůl1špetka
vaječný žloutek4kusy
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  mouka hladká ½ čajové lžičky  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 42 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka hladká 750 gramů  cukr moučkový 50 gramů  vejce slepičí 1 kus  vaječný žloutek 4 kusy  sůl 1 špetka  rum 5 polévkových lžic  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, žloutky, sůl, rum a vykynutý kvásek. Přilijeme mléko a těsto prohněteme.

3. 

Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

4. 

mouka hladká  džem malinový

Těsto po částech zpracujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,8 mm. Formičkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček položíme po lžičce džemu.

5. 

Kolečka s džemem přikryjeme a okraje těsta stlačíme.

6. 

Opět vykrojíme kolečkem.

7. 

olej řepkový  máslo 1 čajová lžička

V pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje s kouskem másla. Koblihy vkládáme do oleje...

8. 

... a z obou stran usmažíme.

9. 

Horké koblihy položíme na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk.

10. 

cukr moučkový

Podáváme vychlazené, posypané prosátým práškovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie