Hovězí kýta na červeném víně
Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.
recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,tymián,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
houby shiitake | 100 | gramů | |
hovězí maso - kýta | 600 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
olej řepkový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petržel | 50 | gramů | |
rajský protlak | 250 | mililitrů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tymián | 1 | čajová lžička | |
víno červené suché | 200 | mililitrů |
Recept
2.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na rozpálené pánvi s trochou oleje maso zatáhneme. Ochutíme kořením.
3.
víno červené suché 200 mililitrů
Maso obrátíme a zatáhneme i z druhé strany. Podlijeme vínem a necháme půlku vína vyvařit.
4.
cibule 100 gramů • mrkev 150 gramů • petržel 50 gramů • houby shiitake 100 gramů
Zeleninu a houby očistíme a nahrubo nakrájíme.
7.
Vaříme spolu za občasného jemného promíchání horní vrstvy přibližně 20 minut.
8.
Necháme trochu vychladnout a přendáme do pekáče.
9.
Pečeme přikryté 40 min. při teplote 180°C.
Dobrou chuť!