RECEPTY

Hovězí kýta na červeném víně

Hovězí kýta na červeném víně

Rustikální recept na hovězí maso na červeném víně s kořenovou zeleninou, houbami a tymiánem.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,tymián,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
houby shiitake100gramů
hovězí maso - kýta600gramů
mrkev150gramů
olej řepkový3polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petržel50gramů
rajský protlak250mililitrů
sůl½čajové lžičky
tymián1čajová lžička
víno červené suché200mililitrů

 

Recept

1. 

hovězí maso - kýta 600 gramů

Maso si nakrájíme na 8 plátků. Krájíme kolmo na vlákna.

2. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Na rozpálené pánvi s trochou oleje maso zatáhneme. Ochutíme kořením.

3. 

víno červené suché 200 mililitrů

Maso obrátíme a zatáhneme i z druhé strany. Podlijeme vínem a necháme půlku vína vyvařit.

4. 

cibule 100 gramů  mrkev 150 gramů  petržel 50 gramů  houby shiitake 100 gramů

Zeleninu a houby očistíme a nahrubo nakrájíme.

5. 

sůl ½ čajové lžičky

Zeleniny a houby přidáme k masu do pánve a osolíme.

6. 

rajský protlak 250 mililitrů  tymián 1 čajová lžička

Přidáme rajčatový protlak a tymián.

7. 

Vaříme spolu za občasného jemného promíchání horní vrstvy přibližně 20 minut.

8. 

Necháme trochu vychladnout a přendáme do pekáče.

9. 

Pečeme přikryté 40 min. při teplote 180°C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie