RECEPTY

Kapustnice z hovězím masem

Kapustnice z hovězím masem

8litrový hrnec té nejskvělejší zelňačky, 18 porcí pro celou velkou rodinu nebo přátele. Podáváme s čerstvým chlebem a podle chuti i s kopečkem zakysané smetany na porci.

recept,fotorecept,hovězí maso - krk,zelí kvašené,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list2kusy
cibule200gramů
houby sušené60gramů
hovězí maso - krk800gramů
klobása suchá400gramů
paprika červená mletá3čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sádlo50gramů
sůl2čajové lžičky
voda4litry
zelí kvašené2.4kilogram

 

Recept

1. 

hovězí maso - krk 800 gramů

Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.

2. 

sádlo 50 gramů  cibule 200 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

3. 

K cibuli přidáme maso a mícháme dokud se nezatáhne.

4. 

sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 2 kusy

Odstavíme z ohně, přidáme sůl, papriku a ostatní koření. Promícháme...

5. 

voda 1.5 litru

... a přilijeme horkou vodu. Vaříme zakryté 30 minut.

6. 

houby sušené 60 gramů

Houby namočíme do vody.

7. 

Po půl hodině přidáme scezené houby k masu. Vaříme dále asi hodinu. Maso musí být až téměř měkké.

8. 

zelí kvašené 2.4 kilogram

Kysané zelí vymačkáme (zůstane nám asi 1,8 kg zelí). Zelnou vodu si odložíme a zelí dle potřeby trochu pokrájíme.

9. 

Zelí přidáme k masu.

10. 

voda 2.5 litru

Přilijeme vodu, promícháme a 15 minut vaříme. Podle požadované kyselosti kapustnice přilijeme zelnou vodu (asi 100-250 ml).

11. 

klobása suchá 400 gramů

Klobásu nakrájíme na kolečka.

12. 

Klobásu přidáme do polévky a 20 minut povaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit