RECEPTY

Višňovo-pomerančový punč

Višňovo-pomerančový punč

Skvělý punč nejen na Vánoce či Silvestra. Připravte si ho kdykoliv během zimních měsíců, zaručeně vás zahřeje.

recept,fotorecept,pomerančová šťáva,víno červené,višňový likér - Griotka,višňový kompot,pomeranč,Sirupy a čaje,Vánoční recepty,Silvestrovské,Bezlepkové,Bezlaktózové

Sirupy a čaje

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

badyán mletý3gramy
cukr třtinový150gramů
hřebíček celý10
pomeranč1kus
pomerančová šťáva200mililitrů
rum100mililitrů
skořice celá2kusy
višňový kompot400gramů
višňový likér - Griotka100mililitrů
voda500mililitrů
víno červené750mililitrů
čaj ovocný2kusy

 

Recept

1. 

cukr třtinový 150 gramů

Cukr necháme na mírném ohni zkaramelizovat.

2. 

voda 500 mililitrů

Přilijeme horkou vodu...

3. 

čaj ovocný 2 kusy

... přidáme čajové sáčky a odstavíme z ohřevu. Necháme asi 8 minut vyluhovat. Sáčky vyndáme ...

4. 

skořice celá 2 kusy  badyán mletý 3 gramy  hřebíček celý 10 ks  víno červené 750 mililitrů

... přidáme celou skořici, hvězdičky badyánu a hřebíčky. Přilijeme víno a přivedeme téměř k varu (nesmí vařit).

5. 

pomerančová šťáva 200 mililitrů

Odstavíme z ohně a vlijeme pomerančovou šťávu...

6. 

rum 100 mililitrů

...rum...

7. 

višňový likér - Griotka 100 mililitrů

...a višňový likér.

8. 

višňový kompot 400 gramů

Višňový kompot scedíme, višně vyndáme a nakrájíme na poloviny.

9. 

pomeranč 1 kus

Višně přidáme v přiměřeném množství do punče spolu s kolečky umytého, nakrájeného pomeranče.

10. 

Nalijeme do sklenic (250-300 ml) a ozdobíme skořicí a plátky pomerančů.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie