RECEPTY

Miso polévka s fazolovými lusky

Miso polévka s fazolovými lusky

Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.

recept,fotorecept,vejce slepičí,fazolové lusky,Miso pasta,Luštěninové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Awase Dashi recept1litr
Iriko Dashi recept-
Kombu Dashi recept-
Miso pasta2polévkové lžíce
fazolové lusky100gramů
vejce slepičí5

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 litr  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

Základ pro polévku Miso je vývar - dashi. Můžete si vybrat z několika alternativ, včetně veganských.

2. 

fazolové lusky 100 gramů

Ve vývaru uvaříme fazolové lusky, cca 10 minut.

3. 

Miso pasta 2 polévkové lžíce

Přes sítko vmícháme do polévky miso pastu.

4. 

Polévku přivedeme k varu a odstavíme.

5. 

vejce slepičí 5 ks

Vajíčka uvaříme ve vroucí vodě natvrdo po dobu 6 minut. Vylijeme vřelou vodu a zatřepeme hrncem tak, aby popraskaly skořápky vajec. Zalijeme studenou vodou a necháme zchladit 2 minuty. Namokro vejce oloupeme.

6. 

Servírujeme s překrojeným vajíčkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie