Hermelín ve vinném těstíčku
Rychlý a jednoduchý recept na přípravu chutného hermelínu.
recept,fotorecept,víno bílé suché,mouka hladká,sýr Hermelín,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
sýr Hermelín | 2 | kusy | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
víno bílé suché | 50 | mililitrů |
Recept
1.
víno bílé suché 50 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • mouka hladká 2 polévkové lžíce • sůl • sýr Hermelín 2 kusy • olej slunečnicový
Z vína, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těstíčko. Do těstíčka namočíme sýr a rychle ho z obou stran osmažíme v horkém oleji.
2.
Podáváme s vařenými bramborami nebo s lehkým zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!