RECEPTY

Guláš s pivem

Guláš s pivem

Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.

recept,fotorecept,cibule,hovězí maso - krk,pivo světlé,vepřová plec,Hovězí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kilogram
hovězí maso - krk500gramů
koření gulášové2čajové lžičky
papriková pasta gulášová - pikantní-
pivo světlé150mililitrů
rajský protlak400mililitrů
sádlo30gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vepřová plec500gramů
voda2polévkové lžíce
voda800mililitrů
voda-
česnek8stroužků

 

Recept

1. 

cibule 1 kilogram  sádlo 30 gramů  voda 2 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce s rozehřátám sádlem. Pomalu a za častého promíchávání smažíme téměř půl hodiny. Cibule musí zesklovatět jemně ztmavnout a nesmí se připálit. Podle potřeby ji můžeme podlít trochou vody.

2. 

hovězí maso - krk 500 gramů  pivo světlé 150 mililitrů  sůl 1 čajová lžička  koření gulášové 2 čajové lžičky  voda 800 mililitrů

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a necháme zatáhnout. Přilijeme pivo, vodu, osolíme, opepříme a vaříme téměř do změknutí masa.

3. 

vepřová plec 500 gramů  rajský protlak 400 mililitrů  papriková pasta gulášová - pikantní  voda  česnek 8 stroužků  sůl

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k hovězímu masu. Přidáme protlak a paprikovou pastu (podle chuti). Pokud se voda při vaření prvního masa moc odpařila, doplníme ji. Vaříme do změknutí masa. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme.

4. 

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie