RECEPTY

Makovo-jablečný koláč

Makovo-jablečný koláč

Křehký koláč se šťavnatou nádivkou plnou zdraví prospěšných ingrediencí.

recept,fotorecept,mák mletý,jablka,Koláče,Vánoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
jablka400gramů
kandované ovoce mix-
mléko250mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka hladká0
mák mletý180gramů
máslo150gramů
semínka lněné30gramů
semínka slunečnicová50gramů
vejce slepičí1kus
vejce slepičí-

 

Recept

1. Těsto

mouka hladká 250 gramů  cukr moučkový 50 gramů  máslo 150 gramů  vejce slepičí 1 kus

Do mísy navážíme mouku, přidáme cukr, nakrájené máslo a vajíčko.

2. 

Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme půl hodiny v chladu odpočívat.

3. Náplň

mléko 250 mililitrů  mák mletý 180 gramů

V hrnci přivedeme mléko k varu, přisypeme mletý mák a promícháme.

4. 

semínka lněné 30 gramů

Lněná semínka umeleme na kávovém mlýnku.

5. 

semínka slunečnicová 50 gramů

Slunečnicová semínka posekáme v kuchyňském sekáčku.

6. 

cukr moučkový 100 gramů

Všechna semínka nasypeme spolu s cukrem k máku a promícháme. Necháme vychladnout.

7. 

jablka 400 gramů

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.

8. 

cukr moučkový 50 gramů

K jablkům přimícháme cukr ...

9. 

... a mák.

10. 

mouka hladká

Těsto vyndáme z chladu a část z něj na pomoučeném vále rozválíme. Vykrojíme motivy podle příležitosti a uložíme je do chladničky.

11. 

mouka hladká

Zbytky smísíme s oddělenou částí a rozválíme je do tvaru kruhu na pomoučeném válu. Z papíru na pečení si vystřihneme kruh o velikosti vnitřního rozměru formy. Papír položíme na těsto a pomocí něho těsto obrátíme a vložíme do formy.

12. 

Okraje těsta vytlačíme po okraj formy.

13. 

Na těsto rozetřeme náplň.

14. 

vejce slepičí  kandované ovoce mix

Na náplň poklademe vykrojené motivy, ty potřeme rozšahaným vajíčkem a posypeme kandovaným ovocem. Koláč upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170-180 °C. Pečeme asi 35-40 minut.

15. 

Upečený koláč necháme dobře vychladnout, pak jej pomocí papíru, na kterém jsme ho pekli, jednoduše přesuneme na servírovací talíř. Pokrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie