RECEPTY

Tvarohový koláček s hroznovým vínem

Tvarohový koláček s hroznovým vínem

Rychlý koláč z listového těsta, tvarohu a hroznového vína. Uvedený koláč je nejchutnější s kyselejším druhem hroznů, případně jiným druhem drobného ovoce.

recept,fotorecept,hrozny červené ,tvaroh jemný nízkotučný,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový70gramů
cukr moučkový-
hrozny červené 150gramů
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

hrozny červené  150 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr moučkový 70 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Hrozny odstopkujeme a omyjeme. Tvaroh utřeme s cukrem a vajíčky.

2. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto rozbalíme a na pomoučeném vále jemně rozválíme, čímž trochu zvětšíme jeho velikost. Pak jej pomocí válečku přendáme na větší plech vyložený papírem na pečení.

3. 

Na těsto nalijeme řídký rozmíchaný tvaroh, ne až zcela na okraj. Na tvaroh rovnoměrně rozsypeme bobule hroznového vína.

4. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 15 minut.

5. 

Po vychladnutí koláč nakrájíme, nebo pomocí kuchyňských nůžek jednoduše nastříháme na trojúhelníky.

6. 

cukr moučkový

Před podáváním posypeme prosátým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie