Lahodný krém s jemně kořeněnou chutí. Místo gorgonzoly je možné použít i jiný sýr s modrou nebo zelenou plísní, např. nivu, je třeba ho ale nastrouhat.
Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že ...
Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.
Chutný, lehký salát bez masa s vynikajícím jogurtovo-sýrovým dresinkem. Salát si můžete jednoduše připravit i ze zbytku pečených brambor, které byly použity jako příloha k jinému pokrmu.
Připravte si vynikající svěží těstoviny s hráškovo-limetkovo-smetanovou omáčkou. Vhodné jsou i jiné těstoviny, které dokáží zadržet na svém povrchu omáčku - penne, fusilli apod.
Jednoduché zdravé sušenky k letní kávě i na vánoční stůl. Pokud použijeme hnědý cukr, chuť koleček bude karamelovější. Změnit jejich chuť můžeme i posypáním kakaem, skořicí, nebo přidáním rozinek a oříšků.
Úžasně zdravý sirup z plodů aronie, připravený za studena a proto plný vitaminů... a tedy i cukru 🙂 Jistě souhlasíte, že bez něj by to tak skvělý sirup zase nebyl 🙂 Z uvedeného množství si připravíte asi 2 litry sirupu.
Podle počtu konzumentů si připravíme počet sýrů. Množství chleba, džemu a horčice použijeme podle potřeby. Na každý sýr potřebujeme dva plátky šunky. Sýr si můžeme připravit i doma, na grilovací pánvi, bude stejně chutný.