Snadno působící, avšak chutný a výživný koláč bez mouky. Výborně se hodí k čaji i kávě a výborně chutná podávaný se šlehačkou. Tak to už potom není až takový zdravý, nebo?
Červená řepa patří mezi nejléčivější druhy potravin. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.
Křupavé kuřátko upečené v troubě na grilovacím stojanu na kuře. Namísto speciálního stojanu můžeme použít formu na bábovku, kuře jednoduše napíchneme na její střed, nebo ještě jednodušeji - kuře napíchneme na prázdnou ...
Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.
Tradiční japonská polévka, jejímiž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Nejběžnější je verze s přidáním tofu a sušených řas, ale použít se dají i houby, jarní cibulka, zelenina nebo vejce.
Kapustnica - polévku z kysaného zelí podáváme s chlebem a podle chuti si můžeme na ni v talíři přidat zakysanou smetanu. Chutná jak v zimě tak v horkém létě, proto si ji vařme častěji a ne jen na Vánoce.