Velká polévka, z velkých fazolí, s velkými kousky uzeného masa, pro mnoho velkých hladovců. Pro menší hladovce vaříme polévku z polovičního množství ingrediencí.
Chutné masové kuličky v pikantní tomatové omáčce, která se k nim výborně hodí. Pro přípravu kuliček je možné použít mleté drůbeží, vepřové nebo hovězí maso nebo jejich směs. Jako přílohu doporučujeme oblíbené těstoviny.
Hustá polévka, ze čtyř druhů fazolí a cizrny, s vynikajícím uzeným kolenem. Polévku doporučujeme uvařit ve větším množství, protože ji budete chtít snídat, obědvat i večeřet pro její neodolatelnou chuť.
Domácí sladkokyselé okurky. Okurky jsou vhodné ke konzumaci již měsíc po zavaření. Z uvedeného množství okurek (asi 10 cm dlouhých) získáme asi 25 kusů 0,7 l sklenic.
Tradiční japonská polévka, jejíž základními ingrediencemi jsou "miso" pasta a vývar "dashi". Tato varianta je s vařenými zelenými fazolkami a vařeným vajíčkem.