Jednoduchý recept na přípravu vynikajícího a osvěžujícího salátu z netradičních kombinací, jehož složkou je i celer považovaný za přírodní afrodiziakum.
Oblíbený zelný salát s majonézou. Nabízíme velmi chutný recept na jednu z jeho verzí. Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. Ocení ho všichni účastníci vaší domácí oslavy, kdy ho podáváme ke studeným obloženým mísám.
Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.
Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými ...
Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.