svetvemne.cz

Recepty slovenské kuchyně

 

Lokše

Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokšeZobrazit více

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.Zobrazit více

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.Zobrazit více

Brynzový osúch s cibulí

Brynzový osúch s cibulí

Oblíbený slaný koláč z brynzy a cibule.Zobrazit více

Švestkové knedlíky se strouhankou

Švestkové knedlíky se strouhankou

Tradiční a najjednodušší recept na přípravu švestkových knedlíků v jemném těstíčku.Zobrazit více

Brynzový posúch se slaninou

Brynzový posúch se slaninou

Vynikající slaný koláč z oblíbené slovenské brynzy.Zobrazit více

Úhrabky

Úhrabky

Tradiční lahůdka našich babiček a prababiček. Toto syté jídlo bylo na jídelním lístku hlavně v období zimy, když byly už ve sklepě uskladněné brambory a cibule, v soudku kvašené zelí a ve spíži kus dobré slaniny ze zabijačky.Zobrazit více

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.Zobrazit více

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Náš druhý recept na přípravu slovenského národního jídla.Zobrazit více

 

 
 

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit