Zelno-rajčatová polévka
Chutná hustá polévka, plná zdravé zeleniny, kterou mají v oblibě nejen děti, ale i dospělí.
recept,fotorecept,zelí bílé,rajský protlak,rajčata sterilizované,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
cibule | 70 | gramů | |
cukr krystalový | 2 | polévkové lžíce | |
kmín drcený | 1 | čajová lžička | |
ocet | - | ||
rajský protlak | 500 | gramů | |
rajčata sterilizované | 400 | gramů | |
slanina oravská | 70 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 1250 | mililitrů | |
zelí bílé | 500 | gramů |
Recept
1.
slanina oravská 70 gramů • cibule 70 gramů
Slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na slanině ji krátce opečeme.
3.
cukr krystalový 2 polévkové lžíce • sůl 1 čajová lžička • kmín drcený 1 čajová lžička
Přidáme ho do hrnce, přisypeme cukr, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Zakryjeme a 10 minut podusíme.
5.
voda 1250 mililitrů
Přidáme je k zelí, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a vaříme 20 minut pod pokličkou.
7.
rajský protlak 500 gramů • ocet
Do zelí přilijeme rajčatový protlak, přidáme rajčata, vše spolu promícháme a provaříme. Podle chuti můžeme přidat lžíci octu.
Dobrou chuť!