RECEPTY

Zapékané bramborové halušky s kuřecím masem

Zapékané bramborové halušky s kuřecím masem

Recept na přípravu bramborových halušek, zapékaných s kuřecím masem a zeleninou.

recept,fotorecept,brambory,kuřecí prsa,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory430gramů
hrášek50gramů
kukuřice sterilovaná80gramů
kuřecí prsa300gramů
mouka polohrubá250gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
slanina oravská100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sýr polotvrdý 100gramů
sýr tavený60gramů
sůl1
sůl1čajová lžička
sůl zeleninová3čajové lžičky
vejce slepičí1kus
česnek2stroužky

 

Recept

1. Příprava těsta

brambory 430 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 ĆL  mouka polohrubá 250 gramů

Brambory očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme polotuhé těsto.

2. 

Halušky uvaříme ve slané vodě asi 3-4 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.

3. Příprava kuřecí směsi

slanina oravská 100 gramů

Slaninu orestujeme na troše oleje.

4. 

kuřecí prsa 300 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl zeleninová 3 čajové lžičky

Přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a chvíli opékáme.

5. 

hrášek 50 gramů  kukuřice sterilovaná 80 gramů

Přidáme hrášek a kukuřici.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  sýr tavený 60 gramů  česnek 2 stroužky

Po chvíli zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a česnek. Omáčku chvíli povaříme, dokud se rozpustí sýr.

7. 

Do zapékací misky nebo na malý pelch navrstvíme halušky.

8. 

Halušky přelijeme kuřecí směsí a dáme péct na 200 °C asi 15 minut.

9. 

sýr polotvrdý  100 gramů

Pak halušky vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem.

10. 

Zapékáme ještě 5 minut do rozpuštění sýra.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie