RECEPTY

Zapečené brambory s lečem

Zapečené brambory s lečem

Výborné zapečené a prokládané brambory s lečem.

recept,fotorecept,brambory,lečo sterilované,Bezmasá jídla,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory2.5kilogram
cibule200gramů
cibulka jarní-
lečo sterilované700gramů
mléko400mililitrů
pepř černý mletý1čajová lžička
sádlo-
sůl2čajové lžičky
sůl-
uzenina-
vejce slepičí3kusy
voda-

 

Recept

1. 

brambory 2.5 kilogram  sůl  voda

Brambory uvaříme ve slané vodě ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (protlačíme přes kolečko na krájení brambor na bramborový salát).

2. 

cibule 200 gramů  lečo sterilované 700 gramů  uzenina  cibulka jarní

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Pro zpestření můžeme použít i jarní cibulku. Přilijeme lečo i s nálevem. Můžeme přidat na kolečka nakrájenou uzeninu (párky).

3. 

sádlo  mléko 400 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Vepřovým sádlem vymažeme pekáč a bramborovou směs rovnoměrně rozložíme. Mléko, vejce, sůl a pepř dobře rozmícháme a zalijeme bramborovou směs. Propícháme vidličkou, aby se tekutina lépe vsákla.

4. 

Pečeme při 180 °C asi 40 minut, odkryté zapečeme 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie