RECEPTY

Vepřové řízky v chlebové omáčce

Vepřové řízky v chlebové omáčce

K netradiční chlebové omáčce s vepřovým masem podáváme bramborovou kaši.

recept,fotorecept,vepřová plec,chléb,Vepřové maso,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

chléb200gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mouka hladká-
pepř černý mletý½čajové lžičky
sádlo80gramů
sůl1čajová lžička
vepřová plec600gramů
voda1000mililitrů

 

Recept

1. 

vepřová plec 600 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  mouka hladká

Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2. 

chléb 200 gramů

Chléb nakrájíme na kostičky.

3. 

sádlo 80 gramů

Ve větší a hlubší pánvi rozpustíme a zahřejeme sádlo.

4. 

Na sádle prudce osmažíme připravené řízky z obou stran a z pánve je vyndáme.

5. 

Do výpeku na pánvi vložíme připravený chléb a do zlatova ho opečeme.

6. 

Na opečený chléb položíme řízky.

7. 

voda 800 mililitrů

Obsah pánve podlijeme vodou (vody je nutné přilít mnoho - chléb ji při vaření absorbuje). Vaříme pod pokličkou 30-40 minut, do změknutí masa.

8. 

Uvařené maso z pánve vyjmeme.

9. 

voda 200 mililitrů  kmín mletá ½ čajové lžičky

Kousky chleba co nejjemněji rozmačkáme. Podle potřeby přilijeme ještě vodu. Přisypeme kmín a omáčku převaříme.

10. 

Omáčku podle chuti dosolíme a přidáme do ní nasekanou petrželku.

11. 

Maso vložíme do omáčky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie