Vepřové řízky na bílém víně
Co uvařit k obědu pokud máme doma parní hrnec? Jednoduchý a rychlý recept na vepřové řízky na bílém víně.
recept,fotorecept,vepřové karé,víno bílé suché,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
fazolové lusky zelené mražené | 200 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
mrkev | 250 | gramů | |
sůl | - | ||
vepřové karé | 400 | gramů | |
víno bílé suché | 100 | mililitrů |
Recept
1.
vepřové karé 400 gramů • kmín drcený • sůl
3 umyté, osolené vepřové řízky okořeníme drceným kmínem a opečeme na pánvi bez tuku ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo.
2.
víno bílé suché 100 mililitrů
Řízky vložíme do spodní parní nádoby. Do misky na vodu vlijeme vodu smíchanou s vínem. Řízky necháme pařit 30 minut.
3.
fazolové lusky zelené mražené 200 gramů • mrkev 250 gramů
Po 30 minutách do vrchní nádoby nakrájíme na kolečka čerstvou mrkvou, přidáme mražené zelené fazolové lusky. Spolu s masem paříme ještě 20 minut.
Dobrou chuť!