RECEPTY

Vepřové hamburgery

Vepřové hamburgery

Chutné šťavnaté vepřové hamburgery se sýrem.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,sýr Ementál,Vepřové maso,Recepty na letní grilování

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule84gramů
houska6
okurka sterilovaná kyselá53gramů
paprika kapie sterilovaná65gramů
pepř černý mletý-
petrželová nať-
rohlík bílý1kus
sýr Ementál200gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
vepřové mleté maso500gramů

 

Recept

1. 

paprika kapie sterilovaná 65 gramů  okurka sterilovaná kyselá 53 gramů

Kapii a kyselou okurku nakrájíme na menší kousky.

2. 

vepřové mleté maso 500 gramů  cibule 84 gramů

Do misky vložíme mleté vepřové maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

3. 

petrželová nať  rohlík bílý 1 kus

Čerstvou nebo sušenou petrželovou nať a rohlík nakrájíme. Vložíme do masové směsi.

4. 

vejce slepičí 1 kus  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý

Do masové směsi přidáme ještě vejce, spolu pořádně promícháme. Nakonec osolíme, opepříme. Necháme 30 minut na chladném místě, aby se chutě promíchaly.

5. 

houska 6 ks  sýr Ementál 200 gramů

Z masa tvarujeme výšší burgry, které pak na grilu nebo na grilovací pánvi z jedné i z druhé strany cca po 3 minutách opečeme. Během grilování si nakrájíme 6 asi 5 mm silných plátků sýra. Ke konci grilování, na gril přidáme rozpůlené pečivo, aby se jemně opeklo.

6. 

Na spodní část housky dáme list salátu, zakryjeme opečeným masem, sýrem a na kolečka nakrájeným rajčetem. Zakryjeme horní polovinou housky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit