RECEPTY

Valentýnský vanilkovo-jahodový dort

Valentýnský vanilkovo-jahodový dort

Překvapte svého miláčka na Valentýna jednoduchým a skvělým vanilkovo-jahodovým dortíkem. Zvládne jej udělat i začátečník. :)

recept,fotorecept,jahodový kompot,mléko,pudink vanilkový,Dorty,Valentýnské

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový8polévkových lžic
cukr moučkový7polévkových lžic
cukr moučkový100gramů
cukr vanilkový2kusy
jahodový kompot200gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
lekvár jahodová100gramů
mléko350mililitrů
mléko sušené100gramů
mouka polohrubá10polévkových lžic
máslo200gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
poleva cukrářská čokoládová-
pudink vanilkový40gramů
tuk ztužený - margarín100gramů
vejce slepičí6
voda9polévkových lžic

 

Recept

1. Příprava korpusu

vejce slepičí 6 ks  cukr krystalový 8 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 9 polévkových lžic  mouka polohrubá 10 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2. 

Těsto vylijeme do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 15-20 minut.

3. 

Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny.

4. 

lekvár jahodová 100 gramů  jahodový kompot 200 gramů

Natřeme ho jahodovou marmeládou a rozložíme na něj pokrájené jahody.

5. Příprava krému

mléko 350 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 1 kus  máslo 200 gramů  cukr moučkový 7 polévkových lžic

V troše studeného mléka rozmícháme pudink "Zlatý klas" s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Postupně zašleháme změklé máslo. Vyšleháme hladký krém.

6. Plnění

Na korpus potřený marmeládou s jahodami natřeme krém a zarovnáme. Přikryjeme druhou polovinou korpusu.

7. 

Dort potřeme zbylým krémem a uhladíme povrch i boky.

8. Příprava bílé hmoty

tuk ztužený - margarín 100 gramů  cukr moučkový 100 gramů  mléko sušené 100 gramů

Ztužený tuk, cukr a sušené mléko spolu smícháme. Na pocukrovaném mikrotenovém sáčku rozválíme přibližně na velikost dortu a pomocí válečku přeneseme na dort. Kraje odřízneme.

9. Dozdobení

poleva cukrářská čokoládová

Z odřezků můžeme vykrojit srdíčka, která položíme na dort. Podle vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie