RECEPTY

Turecký chléb - Bazlama

Turecký chléb - Bazlama

Populární plochý chléb z kynutého těsta.

recept,fotorecept,droždí instantní,mouka polohrubá,mouka polohrubá,Chléb,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1polévková lžíce
droždí instantní2čajové lžičky
mouka polohrubá480gramů
olej slunečnicový1polévková lžíce
semínka lněné-
semínka sezamová-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
voda2decilitry

 

Recept

1. Příprava kvásku

droždí instantní 2 čajové lžičky  cukr krystalový 1 polévková lžíce  voda 2 decilitry  mouka polohrubá 80 gramů

Kvásek si připravíme z droždí, cukru, vody a mouky. Necháme na teplém místě vykynout asi 10 minut, tak aby začal růst.

2. 

mouka polohrubá 400 gramů  sůl 1 čajová lžička  olej slunečnicový 1 polévková lžíce

Z kvásku, mouky, soli a oleje vypracujeme těsto a necháme ještě dvě hodiny vykynout.

3. 

Po vykynutí vypracujeme těsto na pomoučeném vále. Rozdělíme na dvě části a z poloviny vytvarujeme chléb.

4. 

vejce slepičí 1 kus  semínka sezamová  semínka lněné

Potřeme vajíčkem a posypeme lněnými a sezamovými semínky. Pečeme dozlatova při 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie