RECEPTY

Tuňákoví šneci z listového těsta

Tuňákoví šneci z listového těsta

Jednoduchý a rychlý postup na přípravu chuťovek z listového těsta plněného tuňákem a olivami. Tento recept ocení snad každá hospodyňka, která čeká návštěvu.

recept,fotorecept,těsto lístkové,tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě,olivy zelené,sýr tvrdý,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

okurka sterilovaná kyselá4kusy
olivy zelené200gramů
sýr tvrdý150gramů
tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě180gramů
těsto lístkové500gramů

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníku.

2. 

tuňák konzervovaný ve vlastní šťávě 180 gramů  olivy zelené 200 gramů  sýr tvrdý 150 gramů  okurka sterilovaná kyselá 4 kusy

Do jedné poloviny rozdrobíme kousky tuňáka, ze kterého jsme odstranili olej jemným vyždímáním. Na tuňáka položíme na kolečka nakrájené kousky oliv a kyselých okurek. Posypeme strouhaným sýrem.

3. 

Těsto uchopíme na jeho delší straně a pomalu ho srolujeme do tvaru rolády. Z rolády krájíme asi 1 cm silné proužky, které klademe na plech naležato.

4. 

Pečeme při teplotě 150 °C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie