Třešňový zákusek
Krémový zákusek z čerstvých třešní.
recept,fotorecept,třešně,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
kakao - prášek | 3 | čajové lžičky | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 60 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
třešně | 300 | gramů | |
vejce slepičí | 5 | ||
ztužovač šlehačky | 1 | balení | |
čokoláda | - |
Recept
1. Příprava třešní a těsta na korpus
třešně 300 gramů • vejce slepičí 5 ks • mouka polohrubá 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • cukr moučkový 80 gramů
Třešně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem. Přimícháme připravenou mouku a sníh z bílků.
3.
Kakaové těsto vložíme do středu větší formy na pečení koláčů. Formu podle potřeby vymažeme máslem a vysypeme moukou. V uvedeném receptu je použita silikonová forma, tu nemusíme vymazat ani vysypat moukou.
4.
Kolem tmavého těsta nalijeme původní světlé těsto. Na obě těsta poklademe připravené třešně.
5.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
6. Tvarohovo-smetanová náplň
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 1 balení • tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem. Tvaroh utřeme s cukrem, vmícháme šlehačku.
7.
kakao - prášek 2 čajové lžičky
Bílou náplň naneseme na střed upečeného, vychlazeného korpusu v přiměřeném množství (asi 1/3). Pak do zbytku náplně vmícháme kakao ...
8.
... a tuto tmavou náplň naneseme kolem bílé.
10.
Zákusek uložíme na několik hodin do lednice a pak podáváme.
Dobrou chuť!