RECEPTY

Třešňové Clafoutis

Třešňové Clafoutis

Jemná, smetanov-máslová třešňová bublanina na francouzský způsob.

recept,fotorecept,třešně,máslo,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový115gramů
cukr krystalový-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo80gramů
máslo-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
třešně300gramů
vaječný žloutek2kusy
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

třešně 300 gramů  cukr krystalový 40 gramů

Třešně omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Promícháme.

2. 

vaječný žloutek 2 kusy  vejce slepičí 2 kusy  mouka polohrubá 100 gramů  cukr krystalový 75 gramů  máslo 80 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů

Žloutky, vajíčka, mouku a cukr dobře vymícháme. Přimícháme rozpuštěné máslo, mléko a smetanu na šlehání.

3. 

máslo  cukr krystalový

Oválnou zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem.

4. 

Těsto nalijeme do mísy a poklademe do něj třešně.

5. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 - 45 minut.

6. 

Clafoutis servírujeme jemně teplý. Velmi chutný je i studený, vychlazený v lednici.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie