RECEPTY

Trešeník se slaninou

Trešeník se slaninou

Recept na tradiční koláč, pocházející z východního Slovenska. Podává se jako příloha k zelňačce nebo jako samostatné jídlo.

recept,fotorecept,zelí kvašené,slanina uzená,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

55 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Slané koláče  

 

Ingredience

Ingredience

kypřicí prášek do pečiva½balení
mléko0.2litru
mouka polohrubá300gramů
máslo80gramů
slanina uzená150gramů
sůl½čajové lžičky
zelí kvašené500gramů

 

Recept

1. 

zelí kvašené 500 gramů

Kysané zelí slijeme a v sítku vymačkáme šťávu. Na pracovní desce nadrobno nasekáme.

2. 

mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení  máslo 80 gramů  mléko 0.2 litru  sůl ½ čajové lžičky  slanina uzená 150 gramů

Takto připravené zelí promícháme s moukou, kypřícím práškem a s trochou soli. Přidáme 100 ml mléka (v původní receptuře se používá acidofilní mléko), máslo (tuk) a vypečené škvarky. Vypracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme mléko. Těsto je lepkavé, dobře pomoučníme pracovní desku.

3. 

Na vymazaný a pomoučený plech rozprostřeme těsto.

4. 

Pečeme v rozehřáté troubě 30 - 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie