RECEPTY

Trdelníčky

Trdelníčky

Chutné minitrdelníčky inspirované oblíbenými tradičními skalickými trdelníky.

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,máslo,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový0
cukr moučkový20gramů
cukr skořicový-
kakao - prášek-
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mléko150mililitrů
mouka hladká750gramů
mouka hladká-
máslo180gramů
máslo-
ořechy vlašské-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
vaječný bílek1kus
vaječný žloutek3kusy

 

Recept

1. 

mouka hladká 750 gramů  vaječný žloutek 3 kusy  máslo 180 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů  mléko 150 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  cukr moučkový 20 gramů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, změklé máslo, kypřící prášek, mléko, smetanu ke šlehání a cukr.

2. 

Dobře vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odležet.

3. 

mouka hladká  máslo

Část těsta (asi 1/3) rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 2 mm a pokrájíme na proužky 40 cm dlouhé a 3 cm široké. Kovové trubičky natřeme máslem ...

4. 

... a proužky namotáme těsto tak, aby se trochu překrývaly.

5. 

vaječný bílek 1 kus

Trdelníčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vaječným bílkem.

6. Skořicové trdelníčky

cukr skořicový

Natřené trdelníčky vyválíme ve skořicovém cukru a poklademe je zpět na plech.

7. 

Trdelníčky pečeme při teplotě 180 °C 20 minut.

8. 

Po úplném vychadnutí je stáhneme z trubiček a zpracujeme další část těsta.

9. Ořechové trdelníčky

ořechy vlašské  cukr krystalový

Postup s rozválením a namotáváním opakujeme s další částí těsta. Trdelníčky ze strany natřené bílkem máčíme v sekaných ořeších smíchaných s cukrem. Upečeme také jako trdelníčky skořicové.

10. Kakaové trdelníčky

cukr krystalový  kakao - prášek

Po upečení opět počkáme na vychladnutí a trdelníčky stáhneme z trubiček. Zpracujeme a upečeme poslední část cesta. Trdelníčky můžeme obalit v cukru smíchaném s kakaem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie