RECEPTY

Švestkové knedlíky se strouhankou

Švestkové knedlíky se strouhankou

Tradiční a najjednodušší recept na přípravu švestkových knedlíků v jemném těstíčku.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,švestky ,Sladká jídla,Recepty pro parní hrnec,Recepty slovenské kuchyně,

Sladká jídla

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový3polévkové lžíce
mléko300mililitrů
mouka polohrubá360gramů
máslo60gramů
strouhanka9polévkových lžic
vejce slepičí1kus
švestky 1200gramů

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 360 gramů  vejce slepičí 1 kus  mléko 300 mililitrů

Do mísy si připravíme dva šálky polohrubé mouky. V hrnku přivedeme za stálého míchání k varu dva šálky mléka. Vlijeme mléko k mouce ještě dokud je vřelé a dobře promícháme. Po vychladnutí ještě zapracujeme do těsta jedno vajíčko.

2. 

švestky  1200 gramů

Těsto rozválíme na tloušťku cca 3mm na mírně pomoučeném vále a nařežeme na čtverečky, do kterých budeme švestky balit. Jejich velikost by měla být přiměřená velikosti švestek (cca 8 x 8 cm).

3. 

Knedlíky vaříme v parním hrnci 25 - 30 minut. Pokud byste na vaření použili běžný hrnec s vroucí vodou, sledujte průběžně zda voda nevře moc silně a zda se těsto na povrchu nerozváří.

4. 

strouhanka 9 polévkových lžic  cukr moučkový 3 polévkové lžíce

Strouhanku s moučkovým cukrem opražíme na sucho na pánvi. Občas promícháme, aby se nepřipálila. Cukr má tendenci karamelizovat a lepit se na dno pánve.

5. 

máslo 60 gramů

V nejluxusnější variantě servírujeme každý knedlík rozčtvrcený, vypeckovaný, posypaný strouhankou a politou rozehřátým máslem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie