RECEPTY

Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Plněné špekáčky v pivní omáčce. Jednoduchá, sytá, v minulosti i levná večeře. :)

recept,fotorecept,špekáčky,pivo tmavé ,Slané chuťovky,Bezlepkové

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cibule400gramů
hořčice plnotučná3polévkové lžíce
olej slunečnicový100mililitrů
paprika200gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
pivo tmavé 200mililitrů
rajský protlak200mililitrů
sůl1čajová lžička
špekáčky800gramů

 

Recept

1. 

špekáčky 800 gramů

Osm špekáčků opláchneme, podélně nařízneme a naskládáme natěsno do pekáče.

2. 

cibule 400 gramů

Cibuli očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na půlměsíčky.

3. 

paprika 200 gramů

Papriku překrojíme, vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na podlouhlé proužky.

4. 

Do zářezů ve špekáčkách dáme cibuli a papriku.

5. 

Zbylou cibuli nasypeme na špekáčky.

6. 

hořčice plnotučná 3 polévkové lžíce  olej slunečnicový 100 mililitrů

V misce rozmícháme hořčici s olejem.

7. 

rajský protlak 200 mililitrů

Přimícháme rajčatový protlak nebo kečup.

8. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  pivo tmavé  200 mililitrů

Přidáme sůl, mletou červenou papriku a přilijeme pivo. Dobře rozmícháme.

9. 

Dvě třetiny omáčky nalijeme na špekáčky.

10. 

Pekáč uzavřeme a dáme na 35 minut péct do rozehřáté trouby na 180 °C.

11. 

Po uvedené době pekáč odkryjeme a na špekáčky nalejeme zbylou omáčku. Dáme na 15 minut zapéct při teplotě 220 °C.

12. 

Servírujeme teplé s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie