RECEPTY

Smažené žampiony v těstíčku

Smažené žampiony v těstíčku

Chutné střapaté žampionové kloboučky podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

recept,fotorecept,žampiony,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bezmasá jídla  

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká200gramů
olej fritovací-
pažitka2polévkové lžíce
sádlo1polévková lžíce
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
žampiony300gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 200 gramů  vejce slepičí 2 kusy  mléko 200 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky

Z mouky, vajec, mléka a soli umícháme hladké, tekuté těstíčko. Pokud je těsto řídké přidáme ještě trochu mouky, pokud husté přilijeme po lžících mléko.

2. 

žampiony 300 gramů

Žampiony oloupeme a odstraníme jim nožičky, které si odložíme stranou. Kloboučky zalijeme připraveným těstíčkem a opatrně je promícháme vidličkou na salát.

3. 

olej fritovací

Žampionové hlavičky, po jedné, pomocí vidličky na salát vkládáme do horkého oleje a 3-3,5 minuty z každé strany osmažíme. Použitím vidličky na salát se okolo hlaviček žampionů při vkládání vytvoří střapaté tvary.

4. 

Hlavičky klademe nejprve kloboučkem dolů. Když je převracíme na chvíli je sundáme z ohně, protože prskají. Na oheň je vzápětí vrátíme a dosmažíme.

5. 

Usmažené žampiony vybereme pomocí dírkované naběračky na papírovou utěrku.

6. 

brambory 500 gramů  sádlo 1 polévková lžíce  pažitka 2 polévkové lžíce

K žampionům uvaříme malé brambory v celku. Po uvaření je omastíme trochou sádlai a posypeme nasekanou pažitkou.

7. 

Do zbytku těstíčka nasypeme nakonec žampionové nožičky, promícháme a rozdělíme na 3-4 hromádky. Usmažíme je stejně jako kloboučky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie