Šafránové rizoto
Krémová pochoutka lahodné chuti, také známá jako Milánské rizoto (Risotto alla Milanese).
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,šafrán,sýr Parmezán,Rizoto,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové
Rizoto
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
rýže kulatozrnná | 500 | gramů | |
sýr Parmezán | 100 | gramů | |
víno bílé suché | 1 | decilitr | |
vývar hovězí | 1 | litr | |
šafrán | - |
Recept
1.
cibule 200 gramů • máslo 50 gramů
Nakrájíme nadrobno jednu středně velkou cibuli a osmahneme ji do sklovita na malém množství másla.
3.
šafrán • víno bílé suché 1 decilitr • vývar hovězí 1 litr
Přidáme sklenici bílého suchého vína a špetku šafránu. Když se víno odpaří, přiléváme hovězí vývar, dokud se rýže neuvaří.
4.
sýr Parmezán 100 gramů • máslo 100 gramů
Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.
Dobrou chuť!