RECEPTY

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Jednoduché, lehké a chutné smažené karbanátky z tresky. Místo tresky můžete použít i filet z jiné ryby.

recept,fotorecept,aljašská treska,cibule,Ryby,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

aljašská treska300gramů
cibule100gramů
mouka polohrubá100gramů
olej slunečnicový1decilitr
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať-
strouhanka200gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek2

 

Recept

1. 

aljašská treska 300 gramů  petrželová nať

Filet z tresky rozmixujeme s petrželovou natí.

2. 

vejce slepičí 2 kusy  mouka polohrubá 100 gramů  česnek 2 s  cibule 100 gramů  sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  strouhanka 200 gramů

Smícháme rozmixovanou tresku, vejce, mouku, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Ochutíme solí, bílým a černým pepřem. Přidáváme strouhanku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.

3. 

Z těsta po kouscích odebíráme a tvarujeme v dlaních karbanátky. Aby se nám těsto nelepilo, použijeme strouhanku nebo mouku.

4. 

olej slunečnicový 1 decilitr

V pánvi si rozpálíme asi půl centimetru vysokou vrstvu oleje. Opatrně vložíme karbanátky a usmažíme dokřupava z obou stran.

5. 

Usmažené položíme na ubrousek, který vsákne přebytečný olej.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie