RECEPTY

Plněná kachna

Plněná kachna

Výborná pečená kachna s chutnou šťavnatou nádivkou z kachních jater.

recept,fotorecept,rohlík bílý,kachní játra,Kachní maso,

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Kachní maso  

 

Ingredience

Ingredience

Dušené medové zelí recept-
kachna2kilogramy
kachní játra500gramů
mléko60mililitrů
petrželová nať30gramů
rohlík bílý300gramů
sůl-
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

kachna 2 kilogramy  sůl

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Nádivka

rohlík bílý 300 gramů  kachní játra 500 gramů  mléko 60 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  petrželová nať 30 gramů

Rohlíky nakrájíme. Kachní játra omyjeme, podle potřeby odblaníme, nakrájíme a přidáme k rohlíkům. Přilejeme mléko, přidáme vejce, sůl a nasekanou petrželku. Dobře rukou rozmícháme.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky

Nasolenou kachnu omyjeme a povrch znovu posolíme. Naplníme ji nádivkou.

4. 

voda 150 mililitrů

Nádivku v kachně uzavřeme kuchyňskou jehlicí. Kachnu vložíme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při teplotě 180 °C. Potom kachnu obrátíme a další hodinu pečeme v uzavřeném pekáči. Kachna by měla být při pečení téměř ponořena ve výpeku.

5. 

Kachnu odkryjeme, částečně slijeme výpek, zvýšíme teplotu na 200 °C a z každé strany do červena upečeme.

6. 

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče a nůžkami na drůbež rozstříhneme. Nádivku vyndáme ...

7. 

... a nakrájíme.

8. 

Dušené medové zelí recept

Naporcujeme kachnu a můžeme podávat. Velmi chutná je s dušeným medovým zelím.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie