RECEPTY

Pikantní kuřecí stehna na grilu

Pikantní kuřecí stehna na grilu

Vynikající grilovaná pochoutka vhodná na zahradní oslavu. Podáváme s čerstvým míchaným zeleninovým salátem.

recept,fotorecept,kuřecí stehenní čtvrtky,feferónky sterilizované,brandy,Kuřecí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brandy50mililitrů
feferónky sterilizované2kusy
kečup ostrý5polévkových lžic
koření grilovací2čajové lžičky
kuřecí stehenní čtvrtky8
med1polévková lžíce
olej olivový100mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
sůl1čajová lžička
česnek5stroužků

 

Recept

1. Příprava kuřecích stehen

kuřecí stehenní čtvrtky 8 ks

Celáé kuřecí stehna (kuřecí stehenní čtvrti) vykostíme. Když odstraníme kosti stáhneme ze stehen kůži a hrubší, silnější části svaloviny jemně naříznem tak, abychom co nejvíce zvětšili plochu stehenního řízku.

2. 

olej olivový 100 mililitrů  feferónky sterilizované 2 kusy  koření grilovací 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  kečup ostrý 5 polévkových lžic  med 1 polévková lžíce  česnek 5 stroužků  brandy 50 mililitrů

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájené feferonky, promícháme a odstavíme z ohně. Přisypeme pepř a mletou papriku. Přidáme pikantní rajčatový kečup, med, očištěný a prolisovaný česnek. Přilijeme brandy (koňak). Dobře rozmícháme a maso po jednom do marinády namáčíme. Uložíme do uzavíratelné nádoby, zbylou marinádu nalijeme na povrch. Uzavřeme a dáme na 12 hodin do ledničky odležet.

3. Grilujeme

sůl 1 čajová lžička

Před grilováním maso vyndáme asi na 30 minut z ledničky, posolíme a promícháme. Grilujeme pomalu ze všech stran 20 minut.

4. 

Během grilování můžeme maso potírat zbylou omáčkou nebo olejem

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie