RECEPTY

Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce

Pikantní kuřecí játra ve smetanové omáčce

Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem. Vhodná příloha je i rýže.

recept,fotorecept,kuřecí játra,smetana sladká na vaření,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Kuřecí maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
feferónky sterilizované3kusy
kuřecí játra500gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká2čajové lžičky
olej olivový20mililitrů
paprika červená mletá2čajové lžičky
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
voda2decilitry

 

Recept

1. 

kuřecí játra 500 gramů

Kuřecí játra omyjeme a očistíme.

2. 

cibule 200 gramů  olej olivový 20 mililitrů  feferónky sterilizované 3 kusy

Cibuli očistíme, pokrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme feferonky a chvíli osmahneme.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky

K cibuli přidáme okapaná játra. Opečeme je z každé strany a přidáme mletou červenou papriku.

4. 

voda 2 decilitry

Podlijeme vodou a 10 minut dusíme pod pokličkou.

5. 

mléko 100 mililitrů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  mouka hladká 2 čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k játrům a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec přimícháme sůl a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie