RECEPTY

Pikantní kapustnica

Pikantní kapustnica

Klasická slovenská kapustnica s masem, sušenými švestkami a pikantní klobáskou, která jí přidá charakteristickou chuť.

recept,fotorecept,vepřová kýta,zelí kvašené,švestky sušené,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list1kus
brambory2kusy
cibule1kus
klobása1kus
kmín drcený¼čajové lžičky
koření nové3kusy
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl-
vepřová kýta400gramů
voda-
zelí kvašené500gramů
česnek1stroužek
švestky sušené5

 

Recept

1. 

cibule 1 kus

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji do sklovita.

2. 

vepřová kýta 400 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín drcený ¼ čajové lžičky

Přidáme na kousky pokrájené maso, posypeme kořením a kmínem.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky  voda  koření nové 3 kusy

Maso chvíli opékáme, potom přidáme mletou červenou papriku, nové koření a zalijeme vodou. Dusíme 30-40 minut do poloměkka.

4. 

zelí kvašené 500 gramů  bobkový list 1 kus  klobása 1 kus  švestky sušené 5 ks  česnek 1 stroužek  brambory 2 kusy

Když je maso poloměkké přidáme kysané zelí, celou omytou a extra pálivou klobásku, pár sušených švestek, česnek a bobkový list. Na zahuštění nastrouháme do polévky dvě syrové brambory.

5. 

sůl

Takto polévku dovaříme, pokud maso a zelí nezmněknou. Polévku dosolíme podle chuti.

6. 

Po uvaření klobásu vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do kapustnice.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit