Pikantní kapustnica
Klasická slovenská kapustnica s masem, sušenými švestkami a pikantní klobáskou, která jí přidá charakteristickou chuť.
recept,fotorecept,vepřová kýta,zelí kvašené,švestky sušené,Masové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 1 | kus | |
brambory | 2 | kusy | |
cibule | 1 | kus | |
klobása | 1 | kus | |
kmín drcený | ¼ | čajové lžičky | |
koření nové | 3 | kusy | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vepřová kýta | 400 | gramů | |
voda | - | ||
zelí kvašené | 500 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek | |
švestky sušené | 5 |
Recept
2.
vepřová kýta 400 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ¼ čajové lžičky
Přidáme na kousky pokrájené maso, posypeme kořením a kmínem.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • voda • koření nové 3 kusy
Maso chvíli opékáme, potom přidáme mletou červenou papriku, nové koření a zalijeme vodou. Dusíme 30-40 minut do poloměkka.
4.
zelí kvašené 500 gramů • bobkový list 1 kus • klobása 1 kus • švestky sušené 5 ks • česnek 1 stroužek • brambory 2 kusy
Když je maso poloměkké přidáme kysané zelí, celou omytou a extra pálivou klobásku, pár sušených švestek, česnek a bobkový list. Na zahuštění nastrouháme do polévky dvě syrové brambory.
6.
Po uvaření klobásu vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do kapustnice.
Dobrou chuť!