RECEPTY

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Jemný ořechový zákusek plněný máslovým krémem v čokoládové polevě.

recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,Zákusky,Vánoční recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový300gramů
cukr krystalový8polévkových lžic
kakao - prášek2polévkové lžíce
mouka polohrubá3polévkové lžíce
máslo200gramů
ořechy vlašské mleté150gramů
poleva cukrářská čokoládová-
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr krystalový 300 gramů

Vaječné bílky spolu s cukrem vyšleháme nad párou. Vznikne nám hustá pěna.

2. 

mouka polohrubá 3 polévkové lžíce  ořechy vlašské mleté 150 gramů

Do bílkové pěny přidáme mouku, mleté ořechy, strouhanku.

3. 

Všechno spolu pořádně promícháme.

4. 

Cukrářský sáček naplníme připravenou ořechovou směsí a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé rohlíčky.

5. 

Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 30 minut.

6. Příprava krému

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 8 polévkových lžic  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  máslo 200 gramů

Nad párou šleháme žloutky s cukrem a kakaem, dokud nám směs nezhoustne. K vychladlé směsi postupně zašleháme změklé máslo.

7. 

Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.

8. 

poleva cukrářská čokoládová

Po zchlazení namáčíme v čokoládové polevě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit