svetvemne.cz

Pařížské rohlíčky

Jemný ořechový zákusek plněný máslovým krémem v čokoládové polevě.

 

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. 

vaječný bílek 4 ks  cukr krystalový 300 g

Vaječné bílky spolu s cukrem vyšleháme nad párou. Vznikne nám hustá pěna.

2. 

mouka polohrubá 3 PL  ořechy vlašské mleté 150 g

Do bílkové pěny přidáme mouku, mleté ořechy, strouhanku.

3. 

Všechno spolu pořádně promícháme.

4. 

Cukrářský sáček naplníme připravenou ořechovou směsí a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé rohlíčky.

5. 

Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 30 minut.

6. Příprava krému

vaječný žloutek 4 ks  cukr krystalový 8 PL  kakao - prášek 2 PL  máslo 200 g

Nad párou šleháme žloutky s cukrem a kakaem, dokud nám směs nezhoustne. K vychladlé směsi postupně zašleháme změklé máslo.

Příprava krému

7. 

Krém stříkáme na vychladlé rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.

8. 

poleva cukrářská čokoládová

Po zchlazení namáčíme v čokoládové polevě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit