RECEPTY

Palačinky

Palačinky

Základní recept na klasické palačinky.

recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mouka hladká,Palačinky

Palačinky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Kategorie

Palačinky  

 

Ingredience

Ingredience

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
mouka hladká400gramů
sodová voda500mililitrů
sůl-

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  sodová voda 500 mililitrů  mouka hladká 400 gramů  sůl

Z mléka, vody, mouky a špetky soli dohladka umícháme řídké těsto. Pánev na palačinky, nebo jinou, nejlépe s nepřilnavým povrchem si rozehřejeme. Vylijeme na ni cca 50 ml tekutého těsta, které na pánvi rozlijeme do tvaru palačinky nakláněním a pootáčením pánve, tak abychom pokryli celé dno pánve. Když nám začnou okraje palačinky tmavnout otočíme ji na druhou stranu a dopečeme.

2. 

Palačinky pečeme rychle, na středně rozpálené pánvi, tak aby se nepřipálily, ale také abychom na jejich upečení dlouho nečekali. První palačinka je často zkušební, pro nastavení správné teploty.

3. 

Upečené palačinky pokládeme na sebe, necháme trochu zchladnout a plníme sladkými nebo slanými náplněmi. Při oddělování palačinek postupujeme opatrně, abychom je nepotrhali, protože mají tendenci lepit se na sebe, protože jsme při jejich pečení nepoužili žádný tuk.

4. 

Palačinky s přidanou sodou jsou jemné a lehké. Cukr nepřidáváme. Jednak, aby se nelepily na pánev a také, pokud je chceme plnit slanou nádivkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie