svetvemne.cz

Nepečená kokosová roláda

Jednoduchá sladká dobrota na dny sváteční.

 

Počet porcí: 30

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
sušenky kakaové150gramů
piškoty250gramů
káva černá instantní2čajové lžičky
voda200mililitrů
máslo150gramů
kokos strouhaný100gramů
kokos strouhaný
cukr práškový80gramů
cukr práškový100gramů
cukr práškový
kakao - prášek20gramů
rum2polévkové lžíce

1. 

sušenky kakaové 150 g  piškoty 250 g  káva černá instantní 2 ČL  voda 200 ml

Sušenky najemno umeleme. Nasypeme je do hluboké misky. Pak si umeleme piškoty a necháme si je připravené. Uvaříme 200 ml kávy a necháme ji vychladnout.

2. 

máslo 150 g  kokos strouhaný 100 g

Do druhé misky nasekáme máslo a necháme ho změknout. Mezitím si navážíme kokos a polovinu z něj umeleme na mlýnku na kávu najemno. Pozor, nemeleme dlouho, aby nám kokos nezolejovatěl.

3. Příprava těsta

cukr práškový 80 g  kakao - prášek 20 g  rum 2 PL

K mletým sušenkám přidáme cukr, kakao, rum a chladnou kávu. Dobře promícháme.

Příprava těsta

4. 

Přisypeme připravené mleté piškoty a vypracujeme tužší těsto.

5. Kokosová nádivka

cukr práškový 100 g

Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme strouhaný a mletý kokos. Dobře promícháme.

Kokosová nádivka

6. Tvoříme roládu

cukr práškový

Těsto rozválíme na silikonové podložce posypané cukrem na velikost asi 30 x 40 cm (tloušťka asi 1/2 cm). Okraje těsta pomocí válečku vyrovnáme zatlačením okrajů k těstu.

Tvoříme roládu

7. 

kokos strouhaný

Rozválené těsto posypeme kokosem a válečkem kokos jemně do těsta zatlačíme.

8. 

Na těsto položíme alobal (dvojitě přeložený) přiměřené velikosti.

9. 

Silikonovou podložku částečně přehneme na delší straně přes alobal.

10. 

Těsto s alobalem i podložkou otočíme.

11. 

Podložku jednoduše stáhneme. Pokud nemáme silikonovou podložku a pracujeme s prkénkrm bude dobré, pokud nám někdo při otáčení cesta pomůže.

12. 

Na těsto rovnoměrně natřeme nádivku.

13. 

Pomocí alobalu roládu pevně stočíme.

14. 

Zabalíme ji do alobalu, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na několik hodin do lednice ztuhnout.

15. 

Ztuhlou roládu nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit